2020 Yılı İtibariyle İKÇÜ Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazılarını Yürütecek

               Smyrna Antik Kenti kazı çalışmalarını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) sürdürecek.

            İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan antik kentteki törene, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse,  İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya, Prof. Dr. İrfan Karadede, İKÇÜ Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Ürer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM A.Ş yetkilileri ile kazıda görevli personel ve akademisyenler katıldı.

            Rektör Prof. Dr. Saffet Köse törende İKÇÜ'nün sadece kampüste değil, İzmir'in her alanında bilimsel çalışmalar yaptığını belirterek, "İnanıyorum ki çalışmalarımız sadece İzmir’in geçmişine değil insanlık tarihine ışık tutacak." diye konuştu.

            Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanlığı'nı yürüten ve İKÇÜ'de Türk-İslam Arkeolojisi Bölümünde göreve başlayan Doç. Dr. Akın Ersoy da kentin önemli tarihsel zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, "İzmir’deki çalışmalar, 1932 yılında TBMM’den çıkan çıkan bir karar üzerine başlamış, Atatürk Dönemi’nin 18 arkeolojik projesinden biri olmuştur. Bugüne kadar devam eden kazı çalışmalarında olduğu gibi bundan sonra da İzmir ve Türkiye arkeolojisi için önemli bulgu ve bilgilere ulaşılacaktır" dedi.

            Konuşmaların ardından göndere İKÇÜ logosunun yer aldığı bayrak çekildi. Törene katılan heyet, kazı alanında incelemelerde bulundu, Akın Ersoy'dan bilgi aldı.